dinsdag 10 maart 2015

Klussen is voor mannen?

Vrouwen zijn net zo handig

Hoewel mannen vaak denken dat ze handiger zijn dan hun vrouw, liggen de feiten toch net even iets anders. Steeds meer vrouwen doen klusjes in en rondom het huis. En met succes! Het blijft tegenwoordig niet meer bij schilderen en behangen, in plaats daarvan is het maken van meubels steeds populairder aan het worden. Dit zie je zeker ook terug binnen de Openbare Werkplaats. Uit een onderzoek 3 jaar geleden blijkt zelfs dat driekwart van de vrouwen vindt dat ze beter is in doe-het-zelf-klussen dan hun echtgenoot.

  • Steeds meer vrouwen doen klusjes in en rondom het huis
  • Samen klussen is gezellig, handig en snel
  • In de Openbare Werkplaats vind je de machines voor bijna iedere klus


 In Nederland klust men graag samen

Samen aan het werk in de Openbare Werkplaats
Vrijwel iedere Nederlander klust minimaal 1 keer in of rondom het huis per jaar. Ongeveer 70% van alle mensen klust het liefst samen. De redenen die men hiervoor heeft zijn gezelligheid, handigheid en snelheid. Ook binnen de Openbare Werkplaats zie je dat mensen met elkaar samenwerken en kennis uitwisselen. In de kantine is het vaak gezellig en de aanwezigheid van alle benodigde machines en materialen zorgt ervoor dat klusjes snel en goed kunnen worden uitgevoerd. 

Vrouwen bepalen het eindresultaat

Hoewel mannen dus aangeven dat ze handiger zijn dan hun vrouw, blijkt dat het eindresultaat van een klus vaak wordt bepaald door de vrouw. Nog een reden om samen een klus te doen. Zo zorg je ervoor als man dat je die ene tafel, waarin je zoveel tijd en energie hebt gestopt, niet meer in zijn geheel hoeft aan te passen! 


Klussen buiten de deur

Vooral in Amsterdam is de woningprijs erg duur. Mensen hebben hierdoor vaak weinig ruimte in en rondom het huis. Voor het doen van een klusje is het dan handig om wat meer de ruimte te hebben. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een mooie houten eettafel of het in elkaar lassen van een grote kroonluchter. Dit zijn geen klusjes die men vaak thuis doet. In de Openbare Werkplaats vind je deze ruimte en is ook de kennis en handigheid aanwezig om je te helpen waar nodig!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten