maandag 30 maart 2015

Werken met je handen

Werk jij ook de hele dag met je hoofd?


Wanneer je dag in dag uit met je hoofd werkt, kan het wel eens lekker en ontspannen zijn om met je handen te werken. Als je met je hoofd werkt, kom je niet altijd tot iets tastbaars of concreets. Bij handwerk ligt dat anders, want vaak maak je namelijk een concreet product van het begin tot het eind. Maar werken met je handen heeft nog meer voordelen. In de Openbare Werkplaats werk je in grote ruimtes met wisselende mensen om je heen. Dit is nogal anders dan die kantooromgeving, waarin je je snel ingesloten voelt. Wij raden iedereen dan ook aan om eens minder te denken, maar gewoon eens te doen!

  • Werk ook eens met je handen, als je de hele dag al met je hoofd werkt
  • Ambachtelijk werk is weer helemaal hot
  • De Openbare Werkplaats biedt naast ruimte en machines, ook kennis en hulp

Ambachtswerk is weer populair

Cursus Meubelmaken
Door de opkomst van de automatisering en de machines, kwam het echte ambachtswerk steeds meer in het nauw. Neem bijvoorbeeld de authentieke schoenmakers. Tegenwoordig rollen de schoenen per duizenden van de lopende band en dit zorgt voor minder werk voor deze schoenmakers. Omdat mensen het ambachtswerk weer zijn gaan waarderen en ook het kwaliteitsverschil met lopende band werk onderkennen, is het voor schoenmakers weer mogelijk om een bestaan op te bouwen. Ook het ambachtelijk meubelmaken is weer helemaal in trek. Niet meer naar IKEA voor dat ene tafeltje dat iedereen al heeft staan, maar naar de werkplaats om je eigen unieke ontwerp uit te werken. 

Ambachtelijk werk vraagt om meer dan alleen handwerk

Bij het meubelmaken wordt bijna overal aanspraak op gemaakt. Je moet handig zijn, je hoofd gebruiken en vooral ook je hart laten spreken. Wat vind je mooi en hoe ga je dat met je handen uitvoeren? Voor veel mensen is het een uitdaging om juist de verborgen creativiteit aan de oppervlakte te laten komen. Wij als Openbare Werkplaats willen mensen daarin faciliteren. We bieden mensen de ruimte en machines en ook eventueel de hulp en kennis, om uiteindelijk tot iets moois en tastbaars te komen. Wil je meer weten over de mogelijkheden binnen onze werkplaats? Neem dan gerust eens contact met ons op!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten